Aase Larsen » Reborn Clinic - Kosmetisk Klinik i Næstved

Ofte stillede spørgsmål om Botox - FAQ

Du har sikkert hørt om Botox behandling, den tilsyneladende mirakuløse behandling af rynker og fine linjer.

Men ved du hvad andet det kan bruges til, hvordan det fungerer, og hvor længe det varer? Læs videre og bliv klogere …

Hvad er Botox?

Botox er faktisk handelsnavnet for et stof, der indsprøjtes i huden, som er kendt for at hæmme muskelbevægelse, og som kan forhindre, at rynker udvikler sig eller forværres.

Navnet ‘Botox’ kommer faktisk fra ordet ‘botulous’ – hvilket betyder pølse.

Botox er medicinske behandlinger, der også kan bruges til at hjælpe med at få ansigtsmusklene til at slappe af.

“Dette gør linjer og rynker, såsom Kragetæer og rynkede linjer, mindre tydelige.

“De kan midlertidigt ændre dit udseende uden behov for operation.”

Hvad bruges Botox til?

Botox-injektioner er nu en af de mest populære kosmetiske behandlinger i verden, og der er en overflod af berømtheder, der ryktes at sværge til de ungdomsgivende injektioner.

Og selvom det er ekstremt populært til æstetiske formål, er Botox faktisk også ret praktisk til andre forhold, herunder at forhindre overdreven sved.

Hvordan fungerer Botox?

Botox ( botulinum toksin type A) forhindrer at de muskler der er blevet behandlet trækker sig sammen i den periode toksinet er aktivt , hvilket er 3 – 4 måneder.

Musklerne forbliver afslappede, rynkerne forsvinder og huden får tid til at hele og fjerne rynkerne. Hvis de er meget dybe skal man behandles hver 4. måned over en længere tidsperiode.

Hvordan du forbereder dig

Hos Reborn Clinic får alle nye kunder den af Sundhedsstyrelsen fastlagte forundersøgelse af vores special læge.

Sammen med Tandlæge og kosmetisk behandler Aase Larsen gennemgås dine ønsker og behov, så vi kan finde frem til den bedste behandling for netop dig.

Du får en grundig gennemgang af toksinets virkning, eventuelle bivirkninger og kontra indikationer ved behandlingen.

Du vil blive vurderet ud fra både er medicinsk og æstetisk aspekt .

Du bør oplyse om du tidligere er blevet behandlet med Botox, hvis ja hvor og hvornår.

Vi skal kende din sygdomshistorie, især er det vigtigt vi ved om du tager medicin og for hvad, da noget medicin forårsager større risiko for blødning og blå mærker i forbindelse med behandlingen.

I nogle tilfælde  vil  vi bede dig om at forespørge hos egen læge om det er nødvendigt at tage særlige forholdsregler pga den medicin du får.

Efter din Botox behandling

Straks efter behandlingen vil du blive informeret om “må/må ikke”  både mundtligt og skriftligt, dette er vigtigt for at du kan få det bedst mulige resultat fra behandlingen.

Du kan generelt vende tilbage til dine normale aktiviteter lige efter behandlingen.

Hvilke bivirkninger kan jeg få af Botox?

De fleste mennesker får slet ingen bivirkninger efter en Botox behandling. Almindelige bivirkninger kan være en let ømhed og rødme svarende til indstiksstederne. Enkelte oplever også en anelse hovedpine, træthed, eller influenzalignende symptomer dagen efter, og nogle oplever at få enkelte små blå mærker. Symptomerne forsvinder normalt igen i løbet af ganske få dage.

Botox (Botulinum toksin type A) er blevet brugt til disse behandlinger i over 40 år og bliver generelt betragtet som en meget sikker behandlingsmetode med få komplikationer.

Resultater

Botox-injektioner kan begynde at tage effekt få dage efter behandlingen, men har ikke opnået fuld effekt før efter 14 dage.

Derfor aftaler vi straks efter behandlingen et efterkontrol besøg efter 14 dage så vi kan vurdere effekten og tage foto af resultatet, effekten holder 3-4 måneder, den aftager gradvist i takt med at toksinet nedbrydes.

For at opretholde effekten har du behov for regelmæssige behandlinger.

Hvor længe varer Botox?

Botox sikrer at musklen forbliver afslappet ved at blokere neuro-transmittere, og denne effekt varer i 3-4 måneder – Vi anbefaler 3-4 Botox behandlinger indenfor det første år, hvis du ønsker at opretholde dit linjefrie look.

Når du har fået Botox injiceret, vises virkningerne på musklerne normalt inden for 3-4 dage, hvor den fulde effekt vises efter cirka 14 dage.

Hvad sker der, hvis jeg stopper mine Botox-injektioner?

Dine linjer/rynker vil gradvist vende tilbage. Hvis du beslutter at stoppe med dine Botox-injektioner, begynder musklerne i dit behandlede område at fungere normalt igen – og aldringsprocessen vil også.

Køb et gavekort hos Reborn Clinic

Køb et gavekort hos Reborn Clinic